Šioje svetainėje www.egrozis.lt naudojami slapukai (angl. cookies). Sužinoti daugiau apie Privatumo politiką.

eGrožis
2022-ųjų odos priežiūros tendencijos

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad žodis tendencijos nėra tinkamas, kalbant apie odos priežiūrą. Juk skirtingi odos tipai ar problemos, reikalauja skirtingų priemonių. Ir viskas. Tendencijos labiau tinka makiažui ar rūbams, bet ne odos priežiūrai. Taip gali atrodyti daugeliui. 

 

Vis dėlto odos priežiūroje tendencijos taip egzistuoja ir tai nėra keista, juk bėgant metams, keičiasi ne tik mados, bet ir grožio supratimas: vienais metais itin populiari skaisti, šviesi oda, kuri reikalauja vienų priemonių, o žiū po kelių metų madinga tampa įdegusi, auksinė oda, kuri jau reikalauja visiškai kitokių odos priežiūros technikų. Vienu laikotarpiu mes kovojame su odos blizgesiu ir siekiame matiškumo, o po kiek laiko jau visomis išgalėmis stengiamės susikurti švytinčios odos efektą. 

  

Tad šį kartą domimės, kokios odos priežiūros tendencijos bus aktualios 2022-aisiais.

  

 

Odos priežiūros priemonės su probiotikais

  

Kuo toliau, tuo daugybės skirtingų odos priežiūros priemonių sluoksniavimas praranda savo populiarumą, o jo vietą užimą dėmesys natūralumui - Jūsų natūralios odos biomos ir balanso  atkūrimui. O čia į pagalbą atskuba odos priežiūros priemonės su probiotikais, kurie padeda atkurti natūralią odos eko-sistemą, stiprinti jos apsauginį barjerą, raminti įvairius sudirgimus.

 

Odos priežiūros priemonės su įvairiais grybais

  

Atrodo, kad pasaulis tik visai neseniai atrado ir suprato grybų teikiama naudą. Pirmiausiai tai padarė sveikos gyvensenos ir papildų industrija - pastaraisiais metais galėjote pastebėti, kad atsiranda vis daugiau maisto papildų, kurių pagrindinė veiklioji medžiaga - įvairūs grybai.

  

Šiais metais pastebima, kad ši veiklioji medžiaga vis aktyviau atsiranda įvairiose odos priežiūrai skirtose priemonėse. Ir tai nestebina, mat grybai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis - priemonės su šia veikliąją medžiaga puikiai ramina sudirgusią, į uždegimus linkusią odą. 

  

Intuityvi odos priežiūros rutina

  

Ar pamenate kad dar vos prieš keletą metų trigubas odos prausimas buvo viena karščiausių tendencijų? Mes visos taip bijojome, kad jei ant odos liks nors viena maža dulkelė - atsikelsime su išberta oda, matomomis raukšlėmis ar dar kokia nors kita odos neganda.

  

Ką mes tada darėme? Turėjome bent tris skirtingo poveikio ir stiprumo prausiklius ir jais kas vakarą prausėme veidą. Negana to, dar bent keletą kartų per savaitę naudojome įvairius šveitiklius ir kone kas vakarą tepėme rūgštis ir tikėjome, kad griežtos rutinos turėjimas - raktas į puikią odą.

  

Tad sveiki atvykę į 2022-uosius, kur odos priežiūra nebeprimena griežto režimo kalėjimo, o priešingai, tampa vis švelnesne, intuityvesne, bet neretai kur kas efektyvesne. 

  

Kas gi yra ta intuityvi odos priežiūra? Tai odos priežiūros produktų naudojimo laisva rotacija procesas, atsižvelgiant į tai, ko iš tikrųjų reikia jūsų odai, o ne griežtu, pasikartojančiu režimu. Naudojama mažiau priemonių, su paprastesne, aiškesne sudėtimi, vengiama per daug agresyvių veikliųjų medžiagų ar priemonių sluoksniavimo. 

 

 

   

Padidėjęs dėmesys kūno odos priežiūrai

   

Atrodytu, anokia čia tendencija. Juk daugelis iš mūsų galvojame, kad tikrai puikiai rūpinamės savo kūno grožiu. Veido odos priežiūros priemones renkamės kur kas atidžiau, o štai kūno odai neretai užtenka paprasto drėkinamojo kremo. Pageidautina malonaus aromato.

  

2022-aisiais pamatysite vis daugiau kūno odos priežiūros priemonių, kurių sudėtis bus praturtinta retinoliu, glikolio, pieno rūgštimis, keramidais, peptidais ir kitomis panašiomis veikliosiomis medžiagomis, kurios iki šiol dažniau buvo sutinkamos būtent odos priežiūros priemonėse. 

  

Jei reikėtų visas tendencijas apibūdinti vienu žodžiu - tai būtų sąmoningumas. Tikėtina, kad mes vis labiau atsižvelgsime į tai, ko iš tiesų odai reikia, dar atidžiau skaitysime  kosmetikos priemonių sudėtis ir gerokai patuštinsime grožio lentynas vonioje, palikdamos ten tik efektyviausiai veikiančias priemones

4